Descoperă Transilvania

Transilvania este cea mai mare regiune a României, un loc care îmbină aspectul medieval al castelelor, cetăților, orașelor și satelor vechi cu locuri naturale de o frumusețe rară, cu obiceiuri, tradiții și meșteșuguri bine păstrate și mâncăruri și băuturi delicioase de casă sau naturale. Deține un relief care îți taie respirația. Munții care o înconjoară din trei părți îndeamnă la respect din partea oricui reușește să-i calce meleagurile, fiind una dintre cele mai frumoase și mai pitorești zone din România.

Transilvania are o serie de orașe stațiune, renumite pentru apele lor terapeutice dar și cele mai frumoase orașe din România, cele mai multe păstrând cetățile de mii de ani și aerul medieval. Nu trebuie să ratezi o vizită în Cluj Napoca (capitala Tineretului în 2015), Brașov, Alba Iulia, Sighișoara sau Sibiu (capitală culturală Europeană în 2007).

Suprafață: 100.290 km²
Cel mai mare oraș: Cluj-Napoca
Demonim(e): ardelean
Populație: 6,789,250 (2011)

Date interesante despre Cluj-Napoca

Populație

În 2011, 324.576 de locuitori locuiau în limitele orașului, ceea ce îl face pe locul al doilea cel mai populat oraș al țării la acea vreme, după capitala națională București.

Universități și școli

Oraşul Cluj-Napoca este considerat al doilea centru universitar din România, fiind locul care găzduieşte în fiecare an, aproximativ 80.000 de studenţi din întreaga ţară.

 

Clima

Cluj-Napoca are un climat continental cald de vară. Clima este influențată de apropierea orașului de Munții Apuseni, precum și de urbanizare.

Festivaluri și evenimente

Concerte, festivaluri, spectacole culturale, expoziții, party-uri, conferințe și workshop-uri, lansări de carte și de film și alte evenimente, toate le găsești la Cluj.