Atracții turistice

Descoperiți fermecătoarea Transilvania cu orașele sale medievale, castele și cetățile sale, satele vechi pitorești, tradițiile, meșteșugurile, peisajele minunate ale munților Carpați, dealurile înverzite și pădurea. Vom vizita cele mai bune atracții turistice ale Transilvaniei, vom afla mai multe despre istoria locală, tradițiile și modul de viață.

Casa memorială Avram Iancu

O casă tipic moțească de prin anii 1800, construită chiar de către parinții lui Avram Iancu. Pe langă casa părintească, ulterior au mai fost construite anexe ce au servit ca săli de clasă pentru școala primară din satul Incești. Astăzi, formează un complex de toată frumusețea, deschis turiștilor.

Certificatele școlare, documente referitoare la pregătirea și desfășurarea răscoalei, testamentul lui Avram Iancu, dar și multe obiecte populare moțești specifice zonei, precum unelte cu care se confecționau ciubere, tulnice sau donițe, articole vestimentare, vor face ca vizita în Țara Moților să fie una autentică.

În lunile iulie-septembrie, muzeul este deschis zilnic între orele 11-16.

Peștera Ghețarul de la Scărișoara

Ghețarul Scărișoara este prima peștera declarată Monument al Naturii în România in 1938. Peștera adăpostește cel mai mare bloc de gheață subteran din lume (în jur de 120.000 metri cubi cu o grosime de aproximativ 16 metri), iar vechimea stratului de gheață are peste 3000 de ani. 

Informații

Restaurante si cafenele

Nicăieri în România nu găsim o diversitate culinară atât de mare precum în zona Transilvaniei.

Bucătăria este renumită pentru preparate ca: balmoş, bulz, supă de chimen, ciorbă ardelenească cu tarhon, varză “a la Cluj”, ciuperci umplute, gulaş, papricaş, mezeluri afumate, brânză de burduf, langoşi, clătite cu ciuperci şi multe altele.

Cluj-Napoca este un oraș superb, cu o ofertă foarte atrăgătoare pentru turism, care include și foarte multe restaurante superbe, cu mâncare pe masură.

Trecând prin oraș fiecare turist se poate delecta în cafenele boeme sau restaurante cu bunătăți tradiționale românești. Fiind un oraș international, în ultimii ani multe bucătării internaționale și-au găsit locul în peisajul culinar clujean.

Magazine / Shopping

Considerat unul dintre cele mai bune orașe din România pentru shopping

Să mergi la cumpărături în Cluj poate fi o adevărată aventură dar și o alternativă perfectă de ați petrece timpul vizitând cele trei mall-uri din oraș.

Iulius Mall, VIVO! Cluj-Napoca și Platinia Shopping Center reprezintă  alegerea ideală unde poți merge să te relaxezi și să vizionezi un film, să iei cina sau să faci cumpărături în materie de haine, pantofi, gadget-uri sau chiar bijuterii. Poți găsi orice lucru la care te gândești și chiar să achiziționezi cadouri pentru cei dragi.

Dar pe lângă mall-uri, există mult mai mult în acest oraș, cum ar fi de exemplu piața artizanală de lângă Piața Muzeului sau numeroasele magazine vintage sau cu produse handmade ascunse din jurul orașului.

Unde stai

Clujul este un oraș multicultural, un centru universitar foarte puternic și cu o viață culturală foarte activă.

Cei care caută un loc de cazare în Cluj-Napoca pot găsi diverse oferte pentru toate tipurile de cazări, de la pensiuni, hosteluri sau hoteluri până la vile sau camere de închiriat în regim hotelier.  

Date interesante despre Cluj-Napoca

Populație

În 2011, 324.576 de locuitori locuiau în limitele orașului, ceea ce îl face pe locul al doilea cel mai populat oraș al țării la acea vreme, după capitala națională București.

Universități și școli

Oraşul Cluj-Napoca este considerat al doilea centru universitar din România, fiind locul care găzduieşte în fiecare an, aproximativ 80.000 de studenţi din întreaga ţară.

 

Clima

Cluj-Napoca are un climat continental cald de vară. Clima este influențată de apropierea orașului de Munții Apuseni, precum și de urbanizare.

Festivaluri și evenimente

Concerte, festivaluri, spectacole culturale, expoziții, party-uri, conferințe și workshop-uri, lansări de carte și de film și alte evenimente, toate le găsești la Cluj.