SPICE- Bani europeni pentru AIAIC, în 2018, pentru finanțare studii de obstacole

SPICE- Bani europeni pentru AIAIC, în 2018, pentru finanțare studii de obstacole

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ VA BENEFICIA ÎN 2018 DE FINANȚARE PENTRU STUDII DE OBSTACOLARE DIN BANI EUROPENI

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va beneficia  în 2018 de finanțare pentru studii de obstacolare din bani europeni.

Prin intermediul Asociației Aeroporturilor din România, care este beneficiar al Proiectului SPICE,  Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va beneficia în 2018 de finanțare din partea INEA  pentru studiile de obstacolare planificate a fi realizate până la finalul anului. Procedurile pentru achiziția studiilor de obstacolare au fost demarate încă de la finalul anului trecut. Până la încheierea proiectului, în 2020 aeroportul clujean va beneficia de finanțare pentru a  realiza studiile de obstacolare,  dar și  cele de mentenanță din bani europeni.(85% din fonduri UE 15 % contribuție proprie). În baza studiilor de obstacolare realizate de aeroporturi, ROMATSA  va realiza  procedurile de zbor PBN.   

În anul 2017, prin intermediul Asociației Aeroporturilor din România 7 din cele 16 aeroporturi din România au primit fonduri europene pentru realizarea studiilor de obstacolare.

  • R.A. Aeroportul Internațional „George Enescu” BACĂU
  • Aeroportul Internațional TIMIȘOARA „Traian Vuia” S.A.
  • S.C. Aeroportul Internațional ARAD S.A.
  • Aeroportul Internațional CRAIOVA
  • Aeroportul Internațional MARAMUREȘ
  • Compania Națională Aeroporturi BUCUREȘTI S.A.
  • Aeroportul Internațional IAȘI

Despre proiect. Proiectul Spice face parte din etapa de implementare a programului SESAR (Cerul Unic European) care vizează creșterea eficienței gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european. Prin natura sa, inițiativa în curs de desfășurare este una paneuropeană, deschisă țărilor europene. Proiectul SPICE are o valoare de 39.029.792 Euro, este cofinanțat în proporție de 85% de Uniunea Europeană prin intermediul programului Connecting Europe Facility și urmează a fi implementat în perioada 17.02.2016 până în 31.12.2020. 

„Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului.

Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.”

Share this post