Recepție Etapa II la obiectivul de Investiții „Cale de rulare paralelă cu pista”

Recepție Etapa II la obiectivul de Investiții „Cale de rulare paralelă cu pista”

În data de 15 Septembrie 2023 a avut loc recepția la Etapa a II a obiectivului de investiții “Calea de rulare paralelă cu pista”- cod SMIS 2014+ 125198 – Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. 

Comisia de recepție a fost formată din reprezentanți ai Aeroportului Internațional Cluj, în calitate de beneficiar, reprezentanți ai constructorului, reprezentanți ai supervizorului, ai Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Consiliului Județean Cluj.  

Odată cu recepția celei de-a doua etape a obiectivului de investiții, s-au finalizat în totalitate lucrările de execuție la noua cale de rulare a Aeroportului Cluj.  

Noua cale de rulare permite fluidizarea mișcărilor aeronavelor la sol și a echipamentelor de handling,  ceea ce duce la optimizarea timpilor pentru efectuarea operațiunilor de la sol în condiții de siguranță și securitate, asigurându-se totodată, cadrul optim pentru susținerea traficului de pasageri care este în creștere pe Aeroportul Internațional Cluj. În anul 2022 pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj s-au înregistrat peste 2, 6 milioane de pasageri, iar pentru anul 2023 sunt estimați aproximativ 3 milioane de pasageri. 

Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul obiectivului de investiții “Cale de rulare paralelă cu pista”( Etapa I și Etapa 2) este de 60.039.409,23 de lei fără TVA. 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Share this post