Recepția finală a primei etape a obiectivului de investiții “Cale de rulare paralelă cu pista”

Recepția finală a primei etape a obiectivului de investiții “Cale de rulare paralelă cu pista”

În  data de 3 februarie 2023 a avut loc recepția  finală a  primei etape a obiectivului de investiții  “Cale de rulare paralelă cu pista”- cod SMIS 2014+ 125198 – Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

La recepția finală a etapei I au participat reprezentanți din partea:

  • Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj
  • Constructorului – Asocierea Societatea de Construcții Napoca S.A. – S.C. Geo Arc S.R.L.
  • Supervizorului – S.C. Viadif Consult S.R.L.
  • Consiliului Județean Cluj
  • Inspectoratului de Stat în Construcții

Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul etapei I este de aproximativ 29 de milioane de lei (cu TVA).

Finalizarea etapei I din proiectul „Calea de rulare paralelă cu pista” permite fluidizarea mișcărilor aeronavelor la sol și a echipamentelor de handling, ceea ce va conduce la optimizarea timpilor pentru efectuarea operațiunilor de la sol în condiții de siguranță și securitate, asigurându-se totodată, cadrul optim pentru susținerea traficului de pasageri care este în creștere pe Aeroportul Internațional Cluj.

În anul 2022 pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj s-au înregistrat peste 2, 6 milioane de pasageri, iar pentru anul 2023 sunt estimați peste 3 milioane de pasageri. 

În prezent se desfășoară lucrările de execuție la etapa a II-a din cadrul proiectului „Calea de rulare paralelă cu pista”. Pe perioada defășurării lucrărilor pentru realizarea obiectului “Calea de rulare paralelă cu pista”, la sediul Aeroportului Internațional Cluj au loc săptămânal ședințe în cadrul cărora se discută despre stadiul lucrărilor.

Biroul Relații Publice

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Share this post