Proiectul OLGA găzduiește un Workshop de succes privind inovațiile ecologice și certificarea în aeroporturi

Proiectul OLGA găzduiește un Workshop de succes privind inovațiile ecologice și certificarea în aeroporturi

 Proiectul OLGA găzduiește un Workshop de succes privind inovațiile ecologice și certificarea în aeroporturi 

În data de 29 aprilie 2024, proiectul OLGA a găzduit un workshop dinamic privind certificarea inovațiilor verzi în aeroporturile din Paris. Workshop-ul, organizat sub umbrela Work Package 8 – Exploatare și Transfer Tehnologic, a fost găzduit de ENGIE Lab CRIGEN, cu sprijinul neprețuit al COMOTI (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare) și Bureau Veritas.

Evenimentul a servit drept platformă esențială pentru părțile interesate din industrie, experți și factorii de decizie pentru a converge și a delibera asupra aspectelor cruciale ale certificării verzi în sectorul aviației. Participanții au avut ocazia să aprofundeze diferite dimensiuni ale sustenabilității, de la gestionarea deșeurilor până la utilizarea biocombustibililor, hidrogenului și combustibilului durabil pentru aviație, avansând astfel înțelegerea colectivă și implementarea practicilor ecologice în operațiunile aeroportuare.

Punctul central al Workshop-ului au fost informațiile furnizate de aeroporturile care fac parte din proiectul OLGA, respectiv aeroporturile din Grupul ADP, Aeroportul Milano Malpensa, Aeroportul Zagreb și Aeroportul Cluj. Participarea lor, alături de parteneri cheie precum Air France, Air Liquide, Infraplan și SNAM (principalul operator de infrastructură energetică din Italia), a marcat angajamentul comun al OLGA de a promova sustenabilitatea în sectorul aviației și al aeroporturilor.

Prin reunirea actorilor-cheie din întregul sector, în cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe aspecte ale procesului de certificare ecologică și, de asemenea, a identificat barierele și lacunele, promovând astfel un cadru mai robust pentru aviația durabilă. Workshop-ul a facilitat schimbul de cunoștințe și a pus bazele promovării atenuării amprentei de carbon a aeroporturilor din întreaga lume.

Proiectul OLGA a primit finanțare din programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în baza Acordului de Grant nr. 101036871

olga-project.eu

Share this post