La aeroport

Capela

Capela la Aeroportul International Avram Iancu Cluj

Pentru persoanele care au nevoie de un moment de liniște și introspecție, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pune la dispoziția pasagerilor o capelă în zona Terminalului de Plecări, zona publică, la etajul 1.

În cadrul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost inaugurată în data de 27 aprilie 2018 o capelă ecumenică, în care creștinii de toate confesiunile vor putea participa la slujbe și se vor putea reculege atunci când se pregătesc de un zbor cu avionul. Capela este ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie, patronul spiritual al Forțelor Aeriene și al Aviației Române, iar inițiativa amenajării ei reprezintă o raritate în lume și cu atât mai mult în Europa de Est.

Date interesante despre Cluj-Napoca

Populație

În 2011, 324.576 de locuitori locuiau în limitele orașului, ceea ce îl face pe locul al doilea cel mai populat oraș al țării la acea vreme, după capitala națională București.

Universități și școli

Oraşul Cluj-Napoca este considerat al doilea centru universitar din România, fiind locul care găzduieşte în fiecare an, aproximativ 80.000 de studenţi din întreaga ţară.

Clima

Cluj-Napoca are un climat continental cald de vară. Clima este influențată de apropierea orașului de Munții Apuseni, precum și de urbanizare.

Festivaluri și evenimente

Concerte, festivaluri, spectacole culturale, expoziții, party-uri, conferințe și workshop-uri, lansări de carte și de film și alte evenimente, toate le găsești la Cluj.