La aeroport

Călătorind cu copii

Informații utile dacă călătoriți cu copii

Pasagerii care călătoresc cu un sugar sau un copil mic au prioritate la punctele de control de securitate și la îmbarcare.

În Terminalul de Plecări există camere de îngrijire Mama și Copilul, dotate cu chiuvetă, scaun și masă de înfășat. Acestea sunt localizate atât în zona publică cât și în zona restricționată. 

Căruciorul celor mici sau scaunul de mașină pot fi considerate bagaje pentru copilul sub 2 ani, însă pentru informații suplimentare, vă rugăm să verificați condițiile de călătorie impuse de către compania aeriană cu care călătoriți. 

Dacă însoţiţi un minor vă rugăm să vă asiguraţi că sunteţi informaţi în legătură cu termenii şi condiţiile necesare pentru călătoria dumneavoastră de la compania aeriană sau de la Poliţia de Frontieră. Pentru informații orientative vă rugăm să accesați următorul link: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html sau sunați la Biroul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la numărul de telefon: 0264 307 530.

Date interesante despre Cluj-Napoca

Populație

În 2011, 324.576 de locuitori locuiau în limitele orașului, ceea ce îl face pe locul al doilea cel mai populat oraș al țării la acea vreme, după capitala națională București.

Universități și școli

Oraşul Cluj-Napoca este considerat al doilea centru universitar din România, fiind locul care găzduieşte în fiecare an, aproximativ 80.000 de studenţi din întreaga ţară.

Clima

Cluj-Napoca are un climat continental cald de vară. Clima este influențată de apropierea orașului de Munții Apuseni, precum și de urbanizare.

Festivaluri și evenimente

Concerte, festivaluri, spectacole culturale, expoziții, party-uri, conferințe și workshop-uri, lansări de carte și de film și alte evenimente, toate le găsești la Cluj.