ÎNTÂLNIRE PE PROIECTUL SPICE

ÎNTÂLNIRE PE PROIECTUL SPICE

În data de 15 iunie 2017, ora 09:00, la sediul Eurocontrol, Bruxelles a avut loc o întâlnire pe proiectul Spice. Din cadrul proiectului face  parte și Asociația Aeroporturilor din România, alături de Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Romatsa. La ședință au participat reprezentanți INEA, EUROCONTROL și beneficiarii proiectului SPICE, din cadrul celorlalte activități.

Ședința a fost deschisă de reprezentantul Eurocontrol, coordonator implementare SPICE, care a prezentat agenda întâlnirii și au urmat  prezentări din partea fiecărui beneficiar. Aceștia au expus următoarele subiecte:

  • – descrierea scopului activității,
  • – realizările efectuate în cadrul proiectului,
  • – planificarea pentru următorii 4 ani,
  • – riscurile și problemele întâlnite,
  • – impactul acestora asupra modului de desfășurare al proiectului,
  • – măsuri de diminuare a riscurilor identificate, 
  • – feedback-ul general.

 

Având în vedere că AAR este partener/beneficiar în proiect, fiecare aeroport membru poate primi finanțare prin acest proiect pentru studiile de obstacolare efectuate. Proiectul SPICE are o valoare de 39.029.792 Euro, este cofinanțat în proporție de 85% de Uniunea Europeană prin intermediul programului Connecting Europe Facility și urmează a fi implementat în perioada 17.02.2016 până în 31.12.2020.

Proiectul Spice face parte din etapa de implementare a programului SESAR (Cerul Unic European) care vizează creșterea eficienței gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european. Obiectivul proiectului SESAR este de a moderniza sistemul european de management al traficului aerian (air traffic management – ATM).

„Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului.

Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.”

Share this post