Aviation-Event 2022 CLJ

Previous slide
Next slide

Aeroportul Internațional Cluj a fost gazda conferinţei internaţionale de aviaţie
Aviation-Event 2022

Aeroportul clujean a devenit capitala aviaţiei europene.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a organizat în data de 31 martie 2022, o conferinţă internaţională de aviaţie la aeroport, în colaborare cu Aviation-Event Conference, o platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase conferinţe de aviaţie de la acest moment, pe plan european.Aviation-Event este un eveniment internațional dedicat industriei aviatice și organizat în parteneriat cu diferite aeroporturi în calitate de gazdă a conferințelor organizate. Încă din anul 2007, Aviation-Event invită în cadrul conferințelor organizate anual, lideri ai industriei aviatice și persoane de interes din mediul politic pentru a dezbate și pentru a găsi soluții pentru problemele industriei aviatice.

Aeroportul clujean a devenit capitala aviaţiei europene şi a organizat în premieră naţională prestigiosul eveniment care a reunit la Cluj peste 150 de participanţi, lideri mondiali ai industriei aviaţiei civile, experți, părți interesate și mass-media din aproximativ 20 de țări, 25 de aeroporturi și peste 10 companii aeriene.

Printre speakerii prezenți la Aviation-Event 2022 CLJ s-au regăsit: Vasile Dîncu – Ministrul Apărării Naționale al României, Luis Felipe de Oliveira – Director General ACI Wolrld, Jozsef Varadi – CEO Wizz Air, Rafael Schvartzmann – Vicepreședinte Regional IATA Europa, Charles Schlumberger – Expert Transport Aerian Banca Mondială, Michael Kerkloh – Membru al Consiliului de Supraveghere Lufthansa AG,  Ioana Papadopoulou – Director Comunicare & Marketing – Aeroportul Internațional Atena,  Pierre Coutu – Președinte Aviation Strategies International, Nicolae Stoica – Director General Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Adrian Cojoc – Director General, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA.

 Evenimentul a avut ca scop reunirea liderilor din industria aviaţiei europene, care au prezentat noile perspective de dezvoltare ale aviaţiei civile la nivel internaţional, în contextul post-pandemic precum şi nevoia continuă de adaptare la noile scenarii ale industriei aeronautice, aflată în continuă schimbare.

„Aeroportul Cluj, cea mai dinamică dezvoltare din regiune”

„Am ales Aeroportul Internaţional Cluj ca loc de întâlnire pentru elita din industria aviaţiei europene, pentru că aici am regăsit aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare din Europa de Sud-Est. Am întâlnit aici un management deschis şi vizionar, iar acest lucru ne-a făcut să credem că este locul potrivit pentru anvergura acestui eveniment, care reuneşte reprezentanți de la cel mai înalt nivel al aviatiei europene”, a transmis Marcel Riwalsky, CEO Aviation-Event.

Mesajul doamnei Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi, a încununat şi a confirmt totodată recunoaşterea aeroportului ca model de bune practici, fiind un aeroport de referinţă din Sud-Estul Europei. „Aeroportul Internațional Cluj a arătat că se poate adapta noilor provocări și că știe să folosească oportunitățile pe care piața unică europeană le oferă aviației. Ați înregistrat o creștere spectaculoasă de pasageri, de la 400.000 în 2007, la aproape 3 milioane în 2019, ceea ce v-a adus și recunoaștere europeană cu premiul ACI pentru cel mai bun aeroport european sub 5 milioane de pasageri, chiar anul trecut. Vă felicit! Vă felicit și în același timp vă și încurajez să fiți în continuare un model de dezvoltare, bune practici, atât regional, cât și internațional. Evenimentul de astăzi e o ocazie excelentă de a pune în discuție viitorul Aeroportului Internațional Cluj, în contextul revenirii economice a întregului sector aviatic.” a transmis distinsa doamnă tuturor celor prezenți la conferință.  

Este primul eveniment de acest tip la care particip însă sper nu ultimul și sunt foarte fericit să fiu aici iar faptul că ne putem vedea față în față în cadrul acestor interacțiuni este foarte benefic pentru domeniul nostru de activitate!
Luis Felipe de Oliveira
Director General - ACI World
Vă felicit și în același timp vă și încurajez să fiți în continuare un model de dezvoltare, bune practici, atât regional, cât și internațional. Evenimentul de astăzi e o ocazie excelentă de a pune în discuție viitorul Aeroportului Internațional Cluj, în contextul revenirii economice a întregului sector aviatic.”
Adina Vălean
Comisar European pe Transporturi
Cred ca este minunat ca industria aviatică să își reunească forțele după ce am fost divizați de situația COVID-19 sau de război și acest eveniment este o celebrare a uniunii și a faptului că ne-am întâlnit pentru a discuta despre viitorul industriei. Consider ca aviația este o idustrie atât de specială încât indiferent ce se întâmplă, supraviețuim, suntem hotărâți și înaintăm pentru pentru a satisface o nevoie fundamentală a oamenilor pentru mobilitate și astfel, începem iar să alimentăm această inspirație a omenirii. ”
József Váradi
CEO - Wizz Air
Cred ca Aviation-Event este un eveniment fantastic care a permis reuniunea cu atât de mulți colegi foarte relevanți si influenți pentru industria aviatică, pentru a discuta despre provocările actuale și poate pentru a ne pune de acord sau pentru a lucra împreună în viitor. ”
Rafael Schvartzman
Regional Vice President Europe at IATA

Partener comunicare: Amprenta Advertising

Sponsori  „first class” 

Sponsori „economy class”

Partener ticketing:

Parteneri mobilitate:

Date interesante despre Cluj Napoca

Populatie

În 2011, 324.576 de locuitori locuiau în limitele orașului, ceea ce îl face pe locul al doilea cel mai populat al țării la acea vreme, după capitala națională București

Universitati si scoli

Oraşul Cluj Napoca este considerat al doilea centru universitar din România, fiind locul care găzduieşte în fiecare an, aproximativ 80.000 de studenţi din întreaga ţară

Clima

Cluj-Napoca are un climat continental cald de vară. Clima este influențată de apropierea orașului de Munții Apuseni, precum și de urbanizare.

Festivaluri și evenimente

Concerte, festivaluri, spectacole culturale, expoziții, party-uri, conferințe și workshop-uri, lansări de carte și de film și alte evenimente, toate le găsești la Cluj.