AIAIC a beneficiat de fonduri europene in cadrul proiectului SPICE

AIAIC a beneficiat de fonduri europene in cadrul proiectului SPICE

ÎN ANUL 2018, AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ A BENEFICIAT DE FONDURI EUROPENE ÎN CADRUL PROIECTULUI SPICE (SYNCHRONIZED PBN IMPLEMENTATION – COHESION EUROPE).

In anul 2018, Aeroportul Internațional <em>Avram Iancu</em> Cluj a beneficiat de fonduri europene în cadrul Proiectului Spice (Synchronized PBN Implementation – Cohesion Europe).

Proiectul SPICE este cofinanțat în proporție de 85% de Uniunea Europeană prin intermediul programului Connecting Europe Facility și se desfășoară în perioada 17.02.2016 – 31.12.2020. Partenerii români din proiect sunt: Asociația Aeroporturilor din România, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, ROMATSA, Blue-Air și RAS.

Proiectul Spice face parte din etapa de implementare a programului SESAR (Cerul Unic European) care vizează creșterea eficienței gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european. Obiectivul proiectului SESAR este de a moderniza sistemul european de management al traficului aerian (air traffic management – ATM).

În anul 2018, Aeroportul Internațional <em>Avram Iancu</em> Cluj, a realizat atât studiile de obstacolare cât și mentenanță. Astfel, aeroportul clujean a beneficiat de rambursarea fondurilor de la Uniunea Europeană prin intermediul Asociației Aeroporturilor din România, pentru studiile de obstacolare într-un procent de 40% din cofinanțarea de 85%, urmând ca în perioada următoare să fie rambursați restul banilor pentru studiile de obstacolare și cei pentru mentenanță. Aeroportul Internațional <em>Avram Iancu</em> Cluj asigură 15% din valoarea costurilor pentru studiile de obstacolare și mentenanță din fondurile proprii. Pe parcursul anului 2018, reprezentanții aeroportului, responsabili cu implementarea proiectului au participat la mai multe ședințe organizate pe tema Proiectului Spice atât la București cât și la Bruxelles.

„Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului.

Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Share this post